Cjenik web usluga

 • Cijene izrade internetskih stranica kreću se već od 1500 kn, za jednostavnije projekte do 6 stranica (npr. O nama, Usluge, Lokacija, Reference, Kontakti, Galerija i sl.), pa do 7.000 kn za napredne stranice s 25 stranica. U tom rasponu, moguće je dogovoriti izradu internetskih stranica koje će zadovoljiti potrebe većine potencijalnih klijenata.
 • Cijena specifičnih projekata koji uključuju razne nestandardne web aplikacije, dakle aplikacije koje se razvijaju po specifikacijama klijenta, dogovara se direktno s klijentom, a bazira se na cijeni sata od 350 kn.

U gornje cijene uključena je i usluga hostinga i zakupa komercijalne domene .com, .net, .eu, .org

Nakon izrade internetskih stranica našim cijenjenim klijentima u mogućnosti smo ponuditi kompletno održavanje stranice. Održavanje internetskih stranica je multidisciplinarna aktivnost i uključuje poslove web developera-programera, web dizajnera, urednika web stranice, te administratora web servera. Ono što posjetitelji stranice vide, dakle slike, tekst, dokumenti, video materijali, je samo dio posla. Klijent kroz suradnju s tvrtkom BIT centar d.o.o. ima osiguranu kompletnu brigu oko sigurnosti i stabilnosti web stranica i to 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Dakle, u svakom trenutku netko je vama na raspolaganju, netko vodi brigu o sigurnosti stranice, filtrira sve pokušaje neovlaštenog pristupa, pazi na ažurnost sistemskih zakrpa, te naravno sadržajno nadopunjava vaše web stranice.

BIT centar d.o.o. svakom klijentu osigurava kroz prvu godinu, nakon izrade stranice, besplatno održavanje do 2 izmjene tekstualnog i grafičkog sadržaja mjesečno, dakle 24 izmjene tijekom godine. Tu je uključeno dodavanje novih usluga, referenci, fotografija proizvoda i sl. Nije uključeno dodavanje novih stranica, modula, programiranja skripti i sl. 

Nakon prve godine održavanje stranice može ići u tri smjera:

 • stranicu održava klijent samostalno ili treća osoba po odabiru klijenta uz to što autorsko pravo zadržava web dizajner, dakle BIT centar d.o.o., na sve što je njegova kreacija, osim ako ugovorom ta prava nije prenio na vlasnika web stranice.
 • stranicu održava BIT centar d.o.o. ugovorom o održavanju i nadogradnji u kojem se definira mjesečni paušal ovisno od procijenjenih potreba ažuriranja stranice od strane klijenta, a na bazi 200 kn/sat
 • stranicu održava BIT centar d.o.o. po pozivu klijenta i to prema sljedećem cjeniku:
 • jednokratna objava bilo kojeg sadržaja na stranici: 150 kn (objava uključuje članke, foto i video galeriju, tekstualne izmjene u sadržaju stranice, upload dokumenata itd.. s time da je klijent dužan dostaviti u elektroničkom obliku materijal za objavu).
 • jednokratna objava bilo kojeg sadržaja na stranici, hitne intervencije, gdje objava materijala ide u roku od sat vremena nakon dostave zahtjeva: 250 kn
 • jednokratna objava bilo kojeg sadržaja na stranici vikendom, praznicima, te izvan radnog vremema (8:00 - 16:00): 350 kn
 • izrada nove stranice, primjerice dodavanje stranice Cjenik, te izrada izborničke stavke: 250 kn
 • editiranje i prilagodba slika za objavu na webu, rad u specijaliziranim alatima za obradu fotografija: 150kn/sat
 • usluge otvaranja i administracije e-mail računima korisnika, pohranjivanje sigurnosne kopije, ažuriranje CMS-a, izrada statistike posjećenosti web stranice, usluge konfiguracije autorespondera, redirektiranja itd...):  100kn po usluzi
 • ispravljanje pogrešaka na stranici, popravak baze podataka i sl. usluge: 300 kn/sat
 • žurne intervencije na ispravljanju pogrešaka na stranici, povratak stranice nakon hakerskog upada, oporavak baze podataka i sl.: 450 kn/sat

Cjenik je na snazi od 01. listopada 2011. godine. U cijene nije uključen PDV.

* Autorska prava

Nužno je razlikovati autorsko pravo na sadržaj web stranice od autorskog prava na onim elementima koji se odnose na samu kreaciju web stranice i koji su djelo web dizajnera.

Vlasnik web stranice obvezan je na svojoj stranici objavljivati materijale na koje ima autorsko pravo, dakle tekstove, dokumente i fotografije kojih je sam autor ili vlasnik. Ako vlasnik web stranice na nju stavlja sadržaj na koji nema autorsko pravo, već ono pripada web dizajneru ili nekoj trećoj osobi, potrebna mu je dozvola te osobe da bi ga mogao koristiti, mijenjati i staviti na svoju web stranicu. Ukoliko to ne učini, dolazi do povrede autorskog prava. Web dizajner zadržava autorsko pravo na onim dijelovima web stranice koji su isključivo njegova kreacija, ako ugovorom nije drugačije određeno.
BIT centar d.o.o ne snosi odgovornost za sadržaje na stranici koje je objavio vlasnik web stranice ili koje je dobio od vlasnika web stranice kao materijal za objavu, ukoliko vlasnik web stranice na iste nema autorsko pravo. BIT centar d.o.o. je upoznao svakog klijenta, vlasnika web stranice, s ovime.

 

Kontakt i lokacija

Podrška na daljinu

Udaljena administracija računala - korisnička podrška u svakom trenutku, kao da smo kod vas

Poslovni portal

DMC Firewall is a Joomla Security extension!